Okulistični center Hawlina & Schollmayer vodita mednarodno priznana očesna zdravnika in kirurga prof. dr. Marko Hawlina ter asist. dr. Petra Schollmayer.

 

Delujemo na dveh lokacijah: v Ljubljani in v Portorožu. Za standardne operacije sive mrene imamo podeljeno koncesijo ZZZS, specializirani pa smo tudi za vse vrste očesnih operacij za odpravo dioptrije, tako z intraokularnimi lečami kot tudi z laserjem.

 

V centru nudimo:

  • okulistične preglede,
  • očesne operacije,
  • najsodobnejšo diagnostiko očesnih bolezni.

 

Zaupajte mednarodno priznanim strokovnjakom in najsodobnejši opremi. Pri predanem delu se naslanjamo na bogate izkušnje pri zdravljenju najzahtevnejših primerov ter prijazen in poglobljen pristop do bolnikov. 

 

Najdete nas lahko v Ljubljani, na Zaloški cesti 149 in v Portorožu, Obala 77, v Atriju Grand Hotela Metropol.

Prof. dr. Marko Hawlina, dr.med.,
specialist oftalmologije je mednarodno priznan očesni kirurg, predstojnik katedre za oftalmologijo na Medicinski fakulteti v Ljubljani, predsednik Združenja oftalmologov Slovenije, predsednik odbora za izobraževanje evropske zveze za oftalmologijo Societas Ophthamologica Europaea (SOE) in bivši predsednik European Board of Ophthalmology (EBO). Poleg operacij sive mrene se poglobljeno ukvarja z nevrooftalmologijo, prirojenimi bolezni mrežnice ter keratokonusom.
Asist. Petra Schollmayer, dr.med.,
specialistka oftalmologije je specialistka za bolezni roženice, izkušena očesna kirurginja za operacijo sive mrene, presaditev roženice in posege na očesni površini. Je pogosto vabljena predavateljica na področju sindroma suhega očesa ter inštruktorica kirurških tečajev za operacijo sive mrene na domačih in mednarodnih simpozijih. Na Očesni kliniki se poleg navedenega ukvarja tudi s poučevanjem študentov in koordinacijo Očesne banke.
Petra Čelik

Univ. dipl. social.del., medicinska asistentka