Od operacije sta minili skoraj dve leti, še vedno vidim odlično (izjava pacientke)

Nep_709.jpg V okulistični center prof. Hawlina sem  prišla z  namenom opraviti okulistični  pregled za nova  očala in kmalu jih  nisem več potrebovala…

 

 Težko opišem spremembe kakovosti življenja in dela  brez  očal z visoko + dioptrijo, ki sem jih nosila vsaj  zadnjih  dvajset let, a bi jih morala že v otroštvu.

 Kljub urjenju za vstavljanje mesečnih kontaktnih leč,  se tega  nisem mogla nikoli navaditi. Prvo opravilo  dneva je bilo  iskanje očal, znebila  šele v postelji zvečer.

 

 Po opravljenem obsežnem pregledu me za vstavitev  multifokalnih leč pri dr. Hawlini ni bilo treba  prepričevati.  Počakati sem morala le na  po meri naročene leče.

 

Po operaciji sem že isti dan brala Sobotno prilogo z  enim operiranim očesom. Bolečin nisem čutila niti  med niti po operaciji, naslednji teden je bilo enako. 

 

V kliniki v Portorožu sem se počutila kot na izletu; presenečena sem bila nad prijetnim okoljem v njihovi čakalnici in vsemi nasmejanimi obrazi  pacientov, ki so prihajali iz operacijske dvorane.  Strah prežene izjemna prijaznost, sočuten ter profesionalni pristop celotnega osebja, še posebno  seveda dr. Hawline in dr. Petre Schollmayer ki znata prepričljivo in jasno odgovoriti na vsa vprašanja in dvome.

 

Šele po tem posegu sem se zavedela, kako pomembno čutilo je dober vid, kako ti lahko dosežek medicine dvigne raven kakovosti zaznavanja okolice in posledično življenja, ki je bistveno enostavnejše kot prej z očali, vsaj zame.

 

Od operacije sta minili skoraj dve leti, še vedno vidim odlično, berem deklaracije na izdelkih brez težav, pri delu z računalnikom nimam več pekočih oči, med plavanjem opazujem dogajanje na obali, tudi zvečer se med vožnjo počutim bolj varno kot prej. In končno lahko spet pozno v noč berem knjige.

 

Najlepša hvala timu klinike za prijaznost, strokovnost in človeški odnos. Želim jim še veliko zadovoljnih pacientov!

 

Irena Stok, 60let

nepremičninska posrednica